תרופת טרוקטיל

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופת טרוקטילטרוקטיל היא תרופה פסיכיאטרית, אנטי פסיכוטית. שמה הגנרי הוא קלורפרומזין.

מתי משתמשים בטרוקטיל?

כתרופה אנטי- פסיכוטית, משמשת טרוקטיל להקלה בסימפטומים של סכיזופרניה. ניתן לחלק סימפטומים של סכיזופרניה לשתי קבוצות- סימפטומים חיוביים וסימפטומים שליליים.

סימפטומים חיוביים כוללים את כל הדברים שהמחלה מוסיפה ביחס לנורמאלי. בקבוצה זו ניתן למנות את מחשבות השווא, ההזיות וההלוצינציות, דיבור לא קוהרנטי, שטף מחשבות אסוציאטיבי ועוד.

סימפטומים שליליים כוללים את כל הדברים שהמחלה מפחיתה או מעלימה ביחס לנורמאלי. בקבוצה זו ניתן למנות התנהגויות קטטוניות, ירידה במוטיבציה, פגיעה קוגניטיבית מצטברת, חוסר יוזמה ועוד.

טרוקטיל, כמו מרבית התרופות האנטי-פסיכוטיות, מקלה בעיקר על סימפטומים חיוביים. השפעתה על הסימפטומים השליליים של המחלה שולית.

בנוסף להתוויה הפסיכיאטרית, לטרוקטיל ישנם גם שימושים בתחומים אחרים של הרפואה. היא תרופה בעלת אפקט של הרגעה, ולכן היא משמשת לטיפול בחרדה או לחץ לפני ניתוחים או טיפולים רפואיים חודרניים אחרים.

לעיתים עושים שימוש במינון נמוך של התרופה לטיפול במיגרנות. בנוסף, משמשת התרופה כחלק מקוקטייל התרופות המשמש חולים אונקולוגיים במטרה להפחית בחילות כתוצאה מהטיפול הכימותרפי. במקרים מסוימים היא משמשת גם לטיפול בתסמינים של טטנוס בעת הופעת המחלה.

איך פועלת טרוקטיל?

טרוקטיל שייכת לקבוצת התרופות האנטי- פסיכוטיות הטיפוסיות. התרופות הטיפוסיות הן למעשה הדור הראשון של התרופות נוגדות הפסיכוזה. הן נחשבות יעילות דיין כדי לא להוציאן מכלל שימוש, אך הן לא מהוות טיפול של קו ראשון, משום שהתרופות המודרניות יותר בדרך כלל יעילות יותר וגורמות לפחות תופעות לוואי.

ככל התרופות הטיפוסיות, טרוקטיל פועלת בעיקר על קולטנים של דופמין, שהוא נוירוטרנסמיטור שפועל במח (מערכת העצבים המרכזית). הפעילות על הדופמין היא המטרה המרכזית של התרופה.

בנוסף לכך, פועלת הטרוקטיל גם על קולטנים של אצטיל-כולין, היסטמין ואדרנלין. בגלל שהיא אינה ספציפית, השפעתה חורגת מהטווח שאליו מתכוונים, שיש לו משמעות בטיפול בסימפטומים הסכיזופרניים. ההשפעה על נוירוטרנסמיטורים נוספים מלבד דופמין, היא כנראה הסיבה לריבוי תופעות הלוואי של התרופה.

טרוקטיל ניתנת אך ורק במרשם רופא. ניתן ליטול אותה בכדורים (קיימים בשוק במינונים שונים), בסירופ לשתייה, או בתמיסה המיועדת להזרקה לתוך הוריד.

תופעות לוואי

כמו לכל התרופות, גם האנטי פסיכוטיות וטרוקטיל ביניהן עשויות להוביל לתופעות לוואי. התופעות הנפוצות כוללות עצבנות וחוסר שקט (תופעה הנקראת אקטיסיה). לעיתים חוסר השקט מלווה גם בהתחזקות של ההזיות ושל מחשבות השווא הפרנואידיות האופייניות למחלה.

תופעות נוספות כוללות הקשייה של השרירים עד למצב של דיסטוניה או דיסקינזיה, פגיעה בתפקוד המוטורי, עצירה של צואה ושל שתן, תיאבון מוגבר, ירידת לחץ הדם, שקיעה של העיניים ורגישות מוגברת לאור, התפתחות של דלקות על העור, הפסקה של מחזור הוסת בקרב נשים, רעידות בגוף ובעיקר בכפות הידיים, וירידה משמעותית בחשק המיני.

יש לציין, שלא כל המטופלים יסבלו מתופעות הלוואי שצוינו. עבור חלק מהמטופלים, בעיקר במינון נמוך, מהווה טרוקטיל פתרון טוב שמאפשר גם הפחתה של סימפטומים, וגם תחושה כללית טובה יותר ביחס לתרופות אחרות, אפילו תרופות מודרניות שעלולות לגרום לרגישות רבה יותר בקרב חלק מהמטופלים. תמיד צריך לשקול האם התועלת בנטילת התרופה שווה את הסבל שגורמות תופעות הלוואי.

תופעה נפוצה שאינה נוטה לחלוף היא עייפות או ישנוניות יתר. בגלל תופעה זו מומלץ לקחת את התרופה בשעות הערב, ובכל מקרה, אין לנהוג תחת השפעה של טרוקטיל.

אסור להשתמש בטרוקטיל בקרב חולי גלאוקומה, בעיות פרוסטטה, מחלות וזיהומים בדרכי הנשימה או מחלות לב. אסור להשתמש בה גם בקרב חולי דמנציה (כאשר הפסיכוזות קשורות לדמנציה ולא להפרעה נפשית כמו סכיזופרניה).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן