מה באמת קורה בגוף בזמן התקף חרדה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

חרדה

התקף חרדה הוא תופעה נפוצה יותר מכפי שנהוג לחשוב. על-פי הערכות שונות, שליש מבני האדם יסבלו מהתקף כזה לפחות פעם אחת בחיים, ויש גם מי שחווים חרדה עזה יותר מפעם אחת ואפילו לעיתים קרובות. המפתח הראשון להתמודדות מוצלחת הוא להבין שמדובר בהתקף חרדה, וכאן בעמוד תמצאו פירוט של כל התסמינים הרלוונטיים ושל כל מה שבאמת קורה בגוף במצב כזה.

למה מתרחשים שינויים בגוף בזמן התקף חרדה?

כשאדם חווה התקף חרדה, הגוף שלו נכנס למצב התגוננות. הסיבה לכך היא שחרדה נוצרת כשאדם מרגיש שהוא נמצא בסכנה חמורה. בפועל, אין באמת סכנה, אבל הגוף קשוב למוח והמוח מאותת על צורך מידי בהתגוננות. כתוצאה מכך מתרחשים שינויים משמעותיים מאוד בגוף, כי כל המערכות הרלוונטיות עוברות למוד של חירום כדי שאפשר יהיה להגיב לסכנה (בין אם בבריחה ובין אם במלחמה).

התופעות הגופניות הנפוצות בזמן התקף חרדה

תופעה נפוצה אחת במהלך התקף חרדה היא דופק מהיר מאוד (כדי לאפשר ללב לעבוד באופן אינטנסיבי יותר לטובת "מיגור הסכנה"). המקור לדפיקות הלב החזקות הוא השחרור המוגבר של האדרנלין. זוהי כמובן תחושה מבהילה מאוד שעלולה להעצים את החרדה.

עוד תופעה גופנית כתוצאה מהתקף חרדה היא קשיי נשימה, וזאת בגלל הצורך המוגבר בחמצן. לפעמים האדם אפילו מרגיש שהוא עומד להיחנק. התחושה הזו של חנק מלחיצה במיוחד, מפני שלכאורה האדם בסכנת חיים מוחשית, אם כי בפועל אין באמת סכנה כזו.

תופעה מלחיצה מאוד שלישית היא לחץ או כאב בחזה. לכן, יש לא מעט מקרים שבהם אדם שחווה התקף חרדה משוכנע שהוא עובר התקף לב ומגיע לבית חולים.

תסמינים בולטים נוספים של התקפי חרדה

תופעות נוספות שמתרחשות בחלק מהמקרים בזמן התקף חרדה בגוף הן גלי חום, סחרחורות, צמרמורות, חוסר יציבות, רעידות והזעה. כל אלה גורמים לתחושת אובדן שליטה על הגוף, ואפילו ניתוק מהמציאות.

איך להתמודד במהלך התקף חרדה?

כשאדם מודע לכך שהוא חווה התקף חרדה, ולא באמת נחנק או עובר התקף לב, קל לו יותר להתמודד עם המצב ועם כל התסמינים הפיזיים (שבניגוד לסכנה המדומיינת, הם מוחשיים).

לכן, הבסיס להתנהלות נכונה בזמן התקף חרדה הוא להגיד, שוב ושוב, "זה רק התקף חרדה. אני לא בסכנה. עוד מעט ההתקף יחלוף". האדם יכול להגיד את זה לעצמו, ואם יש בסביבה אדם שמבין את הסיטואציה הוא יכול להגיד את זה למי שעובר את ההתקף.

עוד פעולה חשובה היא נשימות עמוקות ואיטיות שמנטרלות לפחות חלק מהשינויים בגוף. הנשימה צריכה להיות ארוכה, דרך הפה, למלא את הריאות ואת הבטן. מעגל מומלץ הוא נשימה של 4 שניות, החזקת האוויר כשנייה ואז נשיפה שנמשכת גם היא 4 שניות.

על-מנת להפחית את תדירות ההתקפים ואפילו לסלק אותם לגמרי מהחיים נדרש כמובן טיפול מעמיק. באתר פסיכיאטר פרטי – מנטליקס תוכלו למצוא מידע מפורט בנושא זה.

חרדה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן