דרכים להתמודדות עם מצבי לחץ

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מתי כדאי לפנות לפסיכולוג ומתי לפסיכיאטר?

דרכים להתמודדות עם מצבי לחץכבר מגיל ינקות מלמדים אותנו באמצעות תבניות רגשיות וקוגניטיביות כאחת לזהות את הידוע ואת המוכר ולחשוש מפני הזר והלא מוכר. לאור זאת, לאורך כל החיים אנו נוטים למצבי לחץ וחרדה כאשר אנו נתקלים במצבים שאינם מוכרים לנו.

ישנו מגוון רחב של אלמנטים בחיי היומיום שעשויים לעורר את מפלס הלחץ, כשבין היתר מדובר בחשיפת יתר למידע, בחינות באקדמיה או בבית הספר, תקופות של גלי טרור ועוד. במאמר שלפניכם נפרט אודות מספר דרכים בהן ניתן לנקוט על מנת להתמודד עם מצבי לחץ.

התמודדות עם מצבי לחץ באמצעות דיבור עצמי

על מנת להתמודד עם מצבי לחץ ניתן להשתמש במנטרות מסוימות, כלומר במשפטים מחזקים ומעצימים, אותם אומר האדם לעצמו. קראו את המשפטים הבאים ובחרו מתוכם את אלו שכאשר אתם אומרים אותם לעצמכם, מסייעים לכם לשפר את ההרגשה שלכם:

  • אני יכול להתגבר, אני לא ארשה לפחד להשתלט עליי.
  • אני חש בלחץ כרגע, אבל מדובר בתגובה טבעית למצבי לחץ. אי לכך ומאחר וגם אחרים חווים את אותן התחושות, אני לא מתכוון להיכנס ללחץ מעצם העובדה שאני בלחץ.
  • שום דבר בחיים הוא לא גרוע כמו שהוא נראה והזוועות שאני כרגע מדמיין לעצמי אינן מציאותיות כלל וכלל. לפיכך, עדיף שאתמקד בבעיות מציאותיות יותר.
  • בעבר כבר נתקלתי בקשיים הרבה יותר מאתגרים והצלחתי להתמודד עמם.
  • במקום שאבזבז זמן בדאגה בנוגע לאסונות שייתכן שיתרחשו, עדיף שאשקיע זמן במחשבה על הכאן והעכשיו.
  • אני יכול להתמודד עם המצב הנוכחי ואני אתמודד אתו למען אלו שזקוקים לי עכשיו כמו לדוגמה בני משפחתי וחבריי.
  • עשיתי כל מה שביכולתי לעשות על מנת להתכונן לצרה שתבוא. לכן, מעתה והלאה הדברים כבר לא תלויים בי ובגלל זה אין שום טעם שאדאג בקשר אליהם.
  • בעוד כמה שעות אני עתיד להרגיש הרבה יותר טוב.
  • מעניין איזו בדיחה ניתן לכתוב על המצב הנוכחי שגורם לכולם להילחץ או להיבהל.

טיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי

כאשר האדם לא מסוגל להגיע להרפיה או למצב של הירגעות וכאשר הלחץ מוביל לבעיות תפקוד ולבעיות נלוות נוספות כמו לדוגמה הפרעות שינה, התפרצויות זעם, חוסר שליטה על הרגשות וירידה במשקל, מומלץ ביותר לפנות לקבלה עזרה מקצועית.

בחלק מהמקרים ייתכן כי איש המקצוע ימליץ על נטילת תרופות מסוימות שיש בהן כדי לסייע להרפיה, להירגעות ולשינה. באופן כללי, מומלץ לדחות את הטיפול התרופתי במידת האפשר למועד מאוחר, אך בחלק ממצבי הלחץ לאחר שיקול של עלות מול תועלת, מוחלט לבחור בטיפול התרופתי, חרף תופעות הלוואי הפוטנציאליות.

שיטות טיפול אלטרנטיביות

ישנן טכניקות טיפול אלטרנטיביות שיכולות לסייע להתמודדות עם מצבי לחץ כשחלק ניכר מהטכניקות המסייעות להתמודדות עם מצבי לחץ מבוססות על כוחו המרפא של המגע. בין הטכניקות שניתן להתנסות בהן על מנת להוסיף קצת שלווה לחיים חשוב להזכיר את השיאצו, את הדיקור הסיני, את הטווינא ואת הרייקי. לצד שיטות אלה מומלץ להתנסות בשיטות תרגול גופניות כמו לדוגמה פלדנקרייז, יוגה ופילאטיס.

במקרים רבים מאוד על ידי חיזוק השליטה בגוף ועל ידי תרגול של טכניקות הרפיה גופניות, ניתן לחזק את תחושת הרוגע והשלווה ולהשיב את השליטה לחיים, גם במישור הנפשי וזאת כיוון שלא אחת תהליכים פיזיולוגיים מובילים להתנעה של תהליכים נפשיים.

זוהי דרך אגב הסיבה לכך שבמצבי לחץ כל המומחים בתחום ממליצים על תרגול של תרגילי נשימות, שמטרתם להעמיק ולהסדיר את הנשימות בצורה כזו שישפיעו לא רק על הגוף אלא גם על הנפש.

ראו גם:

איך ניתן לזהות התמוטטות עצבים? וכיצד מטפלים בה?

מהי הפרעת הסתגלות וכיצד ניתן להתמודד איתה?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן