תרופת פרידור

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופת פרידורפרידור (בלעז Peridor או Haloperidol) הינה תרופה אנטי פסיכוטית המשויכת למשפחת הבוטירופנונים, והיא יעילה במיוחד להפחתה והקלה בסימפטומים פסיכוטיים כגון מצבים של שיטיון (דמנציה), הפרעות מאניות, הלוצינציות או דלוזיות, התקפים פסיכוטיים, ומחשבות שווא.

התרופה מגיעה בשלוש תצורות: טבליות לצריכה אוראלית (1 מ"ג, 5 מ"ג, 10 מ"ג), טיפות או בהזרקה, והיא מצריכה אבחון ומרשם רפואי טרם השימוש בה. לתרופה זו יש תופעות לוואי משמעותיות ביותר, ועל כן יש להיזהר במינון ולקרוא היטב את עלון הצרכן טרם השימוש, וכן להיוועץ ברופא המטפל בכל הנוגע לשילוב תרופתי טרם השימוש.

כיצד פועלת התרופה?

פרידור פועלת על מערכת העצבים, והיא יעילה לטיפול במצבים פסיכוטיים שונים ובעיקר להקלה על הסימפטומים המלווים. היא יעילה בשימוש במבוגרים וכן בילדים. התרופה משווקת בשמות שונים, כגון הלידול, הלופר, פריקאט או הלדול דקנואס.

אופן נטילת תרופת פרידור

השימוש הגנרי בתרופה הינו:

טבליות – יש לקחת 1-3 פעמים ביום.

ילדים – המינון ההתחלתי הינו 50-25 מ"ק לק"ג ביום, אשר יש לתת בשתי מנות. כמו כן, ישנה הגבלה של עד 10 מ"ג ביום.

מבוגרים במצבים של סכיזופרניה או מאניה – 1.5-3 מ"ג ליום. חולים אשר מפתחים עמידות יש לתת מינון של 3-5 מ"ג, ולעיתים במצבי סכיזופרניה יש להעלות עד ל-30 מ"ג ליום. תתכן העלאה הדרגתית במינון.

מבוגרים במצבים של התקפים פסיכוטיים – יש לתת זריקה של 2-10 מ"ג.

קשישים – בשל הרגישות וההשפעות הגופניות, רצוי להתחיל את הטיפול התרופתי במינון מופחת.

עם זאת, יש להישמע להוראות הרופא/ פסיכיאטר המאבחן ולהתייעץ עמו באשר למינון המומלץ בכל מקרה ומקרה.

את התרופה יש ליטול עם אוכל, מאחר והיא עלולה לגרות את הקיבה. עם זאת, רצוי להימנע משילוב התרופה עם מרכיבי קפאין כגון תה או קפה. במקרה שבו שכחתם לקחת מנה יש ליטול מיד כאשר נזכרים, כמו כן יש לשמור על הפרש של כ-3 שעות בין מנה למנה. במקרה ובו נשכחה מנה, כאמור יש ליטול מיד כאשר נזכרים ולדלג על המנה הבאה אם נותרו כשעתיים עד זמן לקיחתה.

השפעתה של התרופה נמשכת עד 24 שעות, כאשר זריקות יכולות להשפיע יותר מכך. ההשפעה אמורה לתת איתותיה בטבליות תוך כ-3 שעות, ובזריקות תוך כ-30 דקות.

תופעות לוואי של התרופה

לפרידור ישנן תופעות לוואי מהותיות ובעייתיות. תחילה, יש להיזהר מנטילת מנות עודפות של תרופה זו, בשל השפעותיה אשר יכולות להוביל למצבי עייפות ותרדמת, עילפון, קישיון שרירים, חולשה, ועוד. במצבים של לקיחת מנות עודפות יש להיוועץ באופן מידי עם רופא.

בין התופעות לוואי השונות של התרופה ישנן תנועות לא רצוניות ודסטוניה בפנים, בגוף, בשרירי הכתף והצוואר או באופן כללי, קישיון שרירים חמור, הירדמות ועייפות עד לתרדמת, השפעות על לחץ הדם (תת או יתר), שינויים בקצב הלב, השפעות על מערכת העצבים המרכזית (כאבי ראש, בלבול), פרכוסים, רגישות לאור, פריחות וגרד, פגיעה בתפקוד המיני, טשטוש ראייתי, הזעות, מכת חום, ועוד.

בשל הריבוי ואופי תופעות הלוואי, ישנו איסור לקחת את התרופה במצבים כגון – הנקה והריון, בשילוב עם אלכוהול. כמו כן, יש להיזהר בשילוב התרופה בעת נהיגה בשל היותה מרדימה. בנוסף, אין לקחת את התרופה אם ישנה רגישות להלופרידור, דיכוי של מערכת העצבים, פרקינסון או במצבי תרדמת.

באשר לשילוב בין תרופות: יש להיוועץ ברופא בכל שילוב תרופתי, ולהימנע משילוב עם תרופות המשפיעות על מערכת העצבים המרכזית, נוגדי דיכאון, תרופות שינה או הרגעה, ועוד. יש לעיין היטב בעלון הצרכן לפני השימוש בתרופה זו.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן