דיכאון בעקבות גירושין

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דיכאון בעקבות גירושיןגירושין היא אחת מחוויות החיים הקשות ביותר שאדם יכול לעבור (אמנם זה לא מחייב שכך יהיה, אך במרבית המקרים גירושין היא אכן חוויה משמעותית).

כאשר יוצרים זוגיות, או מתחתנים, השמחה גדולה. כולם מעורבים, כולם מתרגשים, כולם שמחים עם הזוג. וגם הזוג נמצא ביחד, מתמודד ביחד עם קשיים שיכולים לצוץ, בני הזוג תומכים זה בזה, ממלאים זה את חוסריו של זה, ועונים זה על צרכיו של זה.

בגירושין קורה בדיוק ההפך. האווירה עכורה, האכזבה, הכעס והכאב מהחבילה שמתפרקת, מלווים בקושי של הסביבה לתמוך, ובבדידות. כל אחד מבני הזוג מוצא עצמו לבד, מתמודד עם הקשיים ללא התמיכה לה ציפה והורגל.

רב האנשים עוברים את תקופת הגירושין עם משקעים מסוג זה או אחר. במקרים הקיצוניים, התוצאה יכולה להיות דיכאון של ממש.

ככל שתהליך הגירושין ממושך וכולל מלחמות בין בני הזוג כך השפעתו על המצב הנפשי גדול יותר. לכן כמובן לבחור עו"ד לגירושין שיעדיף את דרך הפשרה והשלום מאשר מלחמה ממושכת.

גורמים לדיכאון

דיכאון בעקבות גירושין יכול להיות מקושר למספר סיטואציות או חוויות שעולות במהלך הגירושין. ראשית, גירושין מסמנים פרידה, סיום של קשר. בעיקר כאשר הגירושין הם יוזמה של הצד השני, אך גם כאשר ההחלטה משותפת, המעבר מקשר לבדידות הוא מעבר קשה.

הפרידה גורמת לפגיעה בדימוי ובערך העצמי (אני לא יכול להיות בקשר זוגי, הוא זרק אותי אז אני לא שווה, ועוד), היא משנה את הגדרות העצמי הבסיסיות ביותר (להרבה אנשים קשה הפעולה הטכנית כביכול של שינוי הסטטוס בתעודת הזהות מ"נשוי" ל"גרוש"), ובעיקר היא משאירה כל אחד מבני הזוג ברמה כזו או אחרת של צורך להתמודד לבדו עם הקשיים ועם דרישות היומיום.

גורם נוסף לדיכאון או ירידה בערך העצמי ובושה. אנשים רבים מדווחים שהגירושין יצרו אצלם תחושה של כישלון, ואם לא חשבו על זה לבד- הרי שהם מקבלים מסרים כאלה מהסביבה. הבושה ותחושת הכישלון, גורמים למחשבות שליליות על העצמי, שעשויות להתגבר וליצור דיכאון.

תסמינים לדיכאון

דיכאון שמתעורר כתוצאה מגירושין דומה במאפייניו ובתסמיניו לכל דיכאון אחר. האדם מדווח באופן סובייקטיבי, אך גם סביבתו בדרך כלל שמה לכך לב, שהוא עצוב, עצבני, ואינו מתעניין בשום דבר. גם פעולות שבעבר נחוו כמהנות נחוות כמיותרות או משעממות.

המחשבות על העצמי הן שליליות בעיקרן, חסרות תקווה. פעמים רבות יש פגיעה בדפוסים של אכילה ושל שינה (עודף או מחסור). מחשבות אובדניות ואפילו ניסיונות אובדניים נפוצים מאוד.

דיכאון שמתעורר אחרי גירושין בדרך כלל מאופיין גם במחשבות שקשורות לזוגיות, אהבה, יצירת קשר וכדומה. המחשבות הן, כמובן, שליליות. אנשים עלולים לחוש שאין יותר סיכוי שימצאו אהבה חדשה, שקשר רומנטי הוא בלתי אפשרי, ואולי אפילו שהם לא ראויים להיות נאהבים.

מכיוון שהדיכאון גורם לצמצום הפעילות בכלל והפעילות החברתית בפרט, הרי שגדלים הסיכויים שהאדם באמת לא יכיר בן זוג חדש. עובדה זו, מחזקת את המחשבות השליליות של הפרט, מתקפת אותן, וגורמת לעוד התדרדרות במצב.

כמובן שחשוב לציין גם, שאחרי גירושין אין לאדם בן זוג קרוב שיתמוך בו בתקופה הקשה, וחשיבותם של אנשים אחרים בסביבתו החברתית או המשפחתית עולה מאוד.

דרכי התמודדות

דיכאון בעקבות גירושין הוא קודם כל דיכאון, והטיפול בו הוא בהתאם. תרופות נוגדות דיכאון יכולות להיות יעילות ביותר בהתמודדות עם המשבר והדיכאון שמתפתח ממנו.

יחד עם זאת, חשוב ללוות את הטיפול התרופתי גם בטיפול פסיכותרפויטי. מטרתו של טיפול כזה, היא לאפשר לאדם לעבד את האבל שנוצר כתוצאה מהתנפצותו של חלום ה"זוגיות המושלמת" שרובנו מחזיקים, ולהיות מסוגל להמשיך הלאה בחייו למרות המשבר.

ישנן גישות טיפוליות רבות שעושות שימוש בטכניקות שונות (דיבור, התייחסות למחשבות ולהתנהגות, טיפולים באומנות וכדומה).

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן