תרופת זולופט

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

זולופט

זולופטזולופט היא תרופה פסיכיאטרית, אנטי דיכאונית, מהדור החדש של התרופות האנטי דיכאוניות במשפחה שנקראת SSRI. שמה הגנרי הוא סרטראלין, והיא מוכרת גם בשם לוסטרל, שתחתיו היא נמכרת בארץ.

התוויות רפואיות לשימוש בזולופט

כאמור, זולופט שייכת למשפחת ה-SSRI, שהן תרופות לטיפול בדיכאון. השיקול לבחור דווקא בתרופה זו, במקרים של דיכאון, קשורים להיסטוריה רפואית של המטופל, תרופות אחרות שהשתמש בהן, זמינות התרופה בסל התרופות וכדומה.

בנוסף לטיפול בדיכאון, בכל העוצמות, משמשת זולופט, בדומה לתרופות נוספות במשפחה, לטיפול בהפרעות חרדה. ידוע כי הקומורבידיות בין הפרעות מצב רוח והפרעות חרדה היא גדולה, וסימפטומים של חרדה מופיעים במצבי דיכאון ולהפך.

לכן, לא מפתיע שנוגדי הדיכאון הם בעלי השפעה חיובית גם על חרדה. לזולופט משתמשים בעיקר במקרים של חרדה חברתית והפרעת פאניקה המלווה בנטייה הימנעותית או באגורפוביה.

כיצד פועלת הזולופט?

התרופות ממשפחת ה-SSRI פועלות בדרך ייחודית על מנת להעלות את רמת הסרטונין במח. באופן ספציפי, הן פועלות על מנגנון הקליטה מחדש של סרטונין בתאי העצב.

מנגנון הקליטה מחדש הוא מנגנון הנמצא בקצה של העצב, בסמוך לסינפסה (המרווח בין שני תאי עצב). תפקידו לקלוט בחזרה חלק מהנוירוטרנסמיטורים שהשתחררו לסינפסה בתהליך העברת המסר העצבי, כדי שיוכלו לשמש בשימוש חוזר.

הזולופט חוסם את הקולטנים של מנגנון זה, ובכך בעצם מונע קליטה מחדש של סרטונין (יש לציין, שזולופט היא סלקטיבית, כלומר חוסמת רק קליטה מחדש של סרטונין, ולא של נוירוטרנסמיטורים מסוגים אחרים). התוצאה היא שיותר סרטונין נשאר בסינפסה, ריכוזו במח עולה, ולכך יש השפעה חיובית הן על סימפטומים של דיכאון והן על סימפטומים של חרדה.

את הזולופט נוטלים תחת מרשם רופא, על פי המינון שנקבע על ידיו. ניתן לקחת אותו בכדורים פעם עד שלוש פעמים ביום, או באמצעות טיפות. התרופה מגיעה לשיא השפעתה לאחר 4-6 שבועות, ואין להפסיק את נטילתה בבת אחת, גם אם השפעתה אינה ברורה.

יתרונות של זולופט בהשוואה לתרופות אחרות

זולופט מחזיק את כל היתרונות של שימוש בתרופות ממשפחת ה-SSRI לטיפול בדיכאון וחרדה. ראשית, אלה תרופות שנחשבות יעילות, לפחות כמו התרופות מהדורות הישנים יותר. ועם זאת, יש בשימוש בהן הרבה פחות תופעות לוואי, התופעות קלות יותר ורובן חולפות מאליהן.

חשובה מאוד העובדה כי תרופות ממשפחה זו אינן מסוכנות במינון יתר, ולא יכולות לשמש אמצעי להתאבדות. עבודתו הסלקטיבית של הזולופט הופך אותו ליעיל יותר (בעיקר בדיכאון על בסיס סרוטיננרגי), ולבטוח יותר. זולופט מתאימה גם לשימוש בקרב ילדים.

תופעות לוואי של זולופט

כאמור, תופעות הלוואי של SSRI בכלל ושל זולופט בפרט מצומצמות יחסית וקלות. בכל זאת, חשוב לשים לב להופעת תסמינים שונים, לפנות לרופא במקרה הצורך, ואף לשקול החלפה של התרופה במקרה שתופעות הלוואי קשות יותר מהסימפטומים שבשבילן ניתנו.

תופעות הלוואי הקלות והנפוצות יחסית של זולופט הן הפרעות שינה, כאבי בטן ושלשולים, חוסר תיאבון, יובש בפה, תחושת תשישות בעיות בתפקוד המיני (חוסר חשק, ובעיות שפיכה אצל גברים). רב התופעות הללו חולפות מאליהן לאחר מספר ימים או שבועות בודדים.

תופעות המצריכות תשומת לב רפואית הן כאבי ראש קשים, עצירות ממושכת, שינויים בראייה ושינויים חריגים במצב הרוח (בעיקר לכיוון של תוקפנות). אצל ילדים עלולה להופיע התנהגות היפראקטיבית, דימומים מהאף ונטייה לסינוסיטיס. בדומה לנוגדי דיכאון אחרים, לעיתים התרופות גורמות דווקא לתגובה פרדוקסלית- החמרה בדיכאון, או לחלופין- מאניה, עם התחזקות במחשבות האובדניות.

זולופט לא מתאימה לשימוש בהפרעה דו- קוטבית, כשיש מחלות לב ידיעות, סכרת, אפילפסיה, מחלות כבד ואלרגיות שונות. היא אסורה לשימוש בזמן הריון והנקה.

ראו גם:
תרופת אפקסור

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן