מהי תרופת לוריבן?

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

מהי תרופת לוריבן?לוריבן (בלעז Lorazepam) הינה תרופה נגד חרדה בעלת אפקט מרדים. היא משתייכת למשפחת הבנזודיאזפינים, אשר כוללת בין השאר תרופות כגון ואליום, ובין השפעותיה השונות היא מפחיתה חרדה ומרדימה, מרגיעה את השרירים, וכן עוצרת התקפים שונים. זאת על ידי השפעה על מערכת העצבים והמוח, ועל כן היא מוגדרת גם כסם פסיכיאטרי.

לוריבן הינה תרופה המתאימה במינונים שונים לטיפול במבוגרים ובנוער (מעל גיל 13), ובמינון פחות גם בקשישים. ניתן ליטול לוריבן בצורת טבליות, נוזל או זריקות.

חשוב גם לשים לב כי לתרופה ישנן תופעות לוואי משמעותיות, אשר מגבילות מאוד את השימוש בתרופה במצבי הריון, הנקה, נהיגה או צריכה של אלכוהול ותרופות אחרות בעלות אפקטים דומים. מסיבות אלו, לצד תופעות הלוואי המהותיות, אין לקחת את התרופה ללא אבחון ומרשם מרופא או פסיכיאטר, וכן חשוב לעיין היטב בעלון לצרכן המצורף לתרופה טרם השימוש בה.

באילו מצבים מטפלת תרופת לוריבן?

לוריבן הנה תרופה אשר מווסתת את השפעות חומצת הגמא GABA aminobutyric במוח, ובכך מייצרת אפקט מרגיע ומרדים על הגוף. היא ניתנת במקרים של חרדה, או בעיות שינה, ונחשבת לתרופה פסיכיאטרית למצבי חרדה.

המינון המומלץ לתרופה

המינון הגנרי הינו 1-3 פעמים ביום, ליטול 2-6 מיליגרם במצטבר ליום לאדם בוגר. לקשישים המינון מופחת (0.5-1 מיליגרם ביום). התרופה מיועדת לנוער אשר מעל לגיל 13 שנים, ואסורה לשימוש בילדים צעירים. בכל מקרה ומקרה, יש להיוועץ עם רופא באישור למינון המתאים לשימוש הספציפי, שכן זה עלול להשתנות על פי האדם ומצבו וכן על פי מטרת הטיפול.

מהן הסכנות של נטילת התרופה?

תרופה זו נחשבת לבעלת סיכון להתמכרות, ועל כן אין ליטול או להשתמש בה ללא מרשם ואבחון של רופא/פסיכיאטר. כמו כן, ישנם מספר איסורים חשובים בנוגע לשימוש בתרופה – אין לצרוך עם אלכוהול ורצוי להימנע משתיית אלכוהול לאורך תקופת השימוש בתרופה. יש להתריע לרופא על כל מצב של מחלות ריאה, כליות, כבד או מיאסטניה גרביס טרם תחילת הטיפול. עדיף להימנע משימוש בתרופה בעת היריון, והשימוש אסור בתקופת ההנקה.

יש להיזהר בעת שימוש בתרופות נוספות אשר משפיעות על מערכת העצבים ואשר עלולות להגביר את השפעת הלוריבן, כגון – אנטי היסטמין, תרופות לחרדה ודיכאון, כדורי שינה, תרופות לפרקינסון, תרופות אנטי-פסיכוטיות, ועוד. כמו כן, יש להימנע מצריכת קפאין בעת השימוש בתרופה.

תופעות לוואי

לתרופה זו ישנן תופעות לוואי שכיחות אשר חשוב מאוד להכירן, הן כוללות:

  • עייפות וחולשה – השימוש בתרופה נועד בכדי להרגיע, ולכן עייפות וחולשה הינן תופעות לוואי נפוצות וצפויות. לכן, אין לנהוג בעת שימוש בתרופה, ויש להמתין עד אשר יעברו השפעות הלוואי טרם נהיגה.
  • חוסר מנוחה ואי-שקט – מאחר והתרופה משפיעה על מערכת העצבים, בהחלט אפשרי כי תלווה השפעה של חוסר מנוחה ואי-שקט לצד העייפות.
  • בחילות או הקאות – גם הן תופעות נלוות יחסית נפוצות, אך חשוב במצב זה להיות במעקב ולהיוועץ ברופא.

בנוסף לאלו, בשל האפקט המרדים והמרגיע של התרופה, ייתכנו מצבים של אימפוטנציה ואובדן חשק מיני, חוסר יציבות, סחרור קל, אובדן זיכרון וכאבי ראש, וכן ירידת לחץ דם קלה.

לצד תופעות הלוואי הנפוצות, ישנן תופעות לוואי חמורות אשר יש לשים לב אליהן ולהיוועץ ברופא באופן מידי:

  • מחשבות אובדניות
  • דיכאון – בין אם כתסמין חדש או כהחמרה של דיכאון אשר היה קיים טרם נטילת התרופה
  • התקפים שונים, חרדה מוגברת, עוינות או תוקפנות
  • נדודי שינה והזיות
  • תגובות אלרגיות שונות – לרבות גרד או פריחה, נפיחות ועוד.

במקרים של תופעות לוואי הכוללות שינויי לחץ דם, רעדים קשים עד התקפים, הזיות קשות, וכדומה – יש להפסיק את השימוש בלוריבן באופן הדרגתי ובהתייעצות עם הרופא.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פסיכיאטר-טיפול פסיכיאטרי

בשנים האחרונות נפתח לעולם נושא הפסיכיאטריה והמודעות לו עלתה. תוכניות הרדיו השונות וסדרות הפריים טיים בטלוויזיה עסקו ללא הרף בחשיבות הטיפול בו, מה שעודד את האנשים שחיו "בארון" לחפש רופא פסיכיאטר ולטפל בבעייתם הנפשית. אתר פסיכיאטר הוא המקום עבורכם לקבלת מידע מקיף בתחום.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן